Yoğurtlu Havuçlu Patates Topları

Yoğurtlu Havuçlu Patates Topları 

Malzemeler

Havuçlu patates topları için;
  • 3 adet iri patates,
  • 1 adet iri havuç,
  • 1 büyük soğan,
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Karabiber,
  • Tuz.
Sarımsaklı yoğurt için;
  • 1 kase yoğurt (çok sulu olmasın),
  • 1-2 diş sarımsak,
  • Tuz.
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Pul biber.

Yapılışı

Öncelikle, patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yumuşayınca suyu süzülür ve patateslerin kabukları soyulup, derin bir kap içerisine koyulur.
Patatesler soğumadan, hemen çatal yardımı ile ezilir (soğuyunca ezilmesi zorlaşıyor).
Tavaya sıvı yağ ile minik minik doğranmış soğanlar koyulup, yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Soğanlar yumuşayınca, içerisine havuç rendesi ilave edilip karıştırılır ve yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Hazırlanan havuçlu karışım ılındıktan sonra, ezilen patateslerin üzerine ilave edilir.
Son olarak tuz ve baharatlar eklenip, elle güzelce yoğrulur.
Elde edilen patatesli harçtan, iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.
Şekillendirilen havuçlu patates topları, servis tabağına dizilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt sosu ve kızdırılmış pul biberli yağ gezdirilir.
Arzuya göre nane vaya ince kıyılmış maydanoz ile süslenip servise sunulur.
Bu ölçüler 5-6 kişilik servis için yeterli.

KAYNAK: Ayşe Tuzak
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder