Bol Çikolatalı Yumurtasız Islak Kek

Bol Çikolatalı Islak Kek (Heryeri Islak, Yumurtasız) 

Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
SOSU İÇİN;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Bol Çikolatalı Islak Kek (Heryeri Islak, Yumurtasız) Tarifi Yapılışı

KALIP ÖLÇÜSÜ; 28*28 cm.
Sosunda çiğ yumurta bulunmayan, müthiş bir ıslak kek. Sosu dökmeden önce dilimlemenize veya kürdan ile delikler yapmanıza asla gerek yok. Sosu direk içine hapseden, asla hiç bir yerinin kuru kalmadığı harika bir tarif. 
İlk olarak sosunu hazırlayalım. Bunun için. Tüm malzemeyi karıştırıp ocakta kaynatalım. Ve soğumaya bırakalım.

Keki için;
Yumurta ve toz şekeri rengi açılana kadar mikser ile çırpalım. İçine süt ve sıvı yağı ekleyip çok kısa süreli çırptıktan sonra mikseri kaldıralım.
Un, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek kek karışımına ekleyelim.
Spatula ile yavaşça karıştıralım.
Yağlanmış fırın kabına karışımı dökelim.
180 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk. Boyunca kapağını hiç açmadan kontrollü bir şekilde pişirelim.

Fırından aldıktan sonra 10 dk. kadar sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
Sıcaklığı çıkan keke ılımış sosu dökelim. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyelim. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere AFİYET OLSUN.
Teşekkürler Nefis Yemek Tarifleri'nden Kübra Pelvan =)

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder